Παντζαροκεφτεδάκια με σως γιαούρτι/ταχίνι από το Eat Me

Συνοδέψτε την με δροσερή, πράσινη σαλάτα!
Κολοκυθομακαρονόπιτα από την Food Blogger Greekista
Νοέμβριος 21, 2017
brownies
Brownies Κολοκύθας με διπλή δόση σοκολάτας
Δεκέμβριος 8, 2017

Παντζαροκεφτεδάκια με σως γιαούρτι/ταχίνι από το Eat Me

bloh

Για τα Παντζαροκεφτεδάκια 

  • Στο μούλτι πολτοποιούμε τα παντζάρια και τοποθετούμε τον πουρέ σε ενα μεγάλο μπολ.
  • Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με λίγο λάδι και αλάτι, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μπαλσαμικό ξύδι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα ρεβύθια με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον πουρέ παντζαριού.
  • Ανακατεύουμε καλά στο μπολ τα υλικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη βρώμη, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την ρίγανη και αλάτι-πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά,σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30′ στο ψυγείο να δέσει το μίγμα.
  • Επειτα ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα παντζαροκεφτεδάκια.
  • Σερβίρουμε ζεστά μαζί με της σως γιαουρτιού/ταχινιού.

Για την σως γιαούρτι/ταχίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι στο χέρι και σερβίρουμε σε ένα μπολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Αύγουστος 6, 2020
beetroot_1200x675

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις […]
Αύγουστος 6, 2020
keftedes-1200X675

Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα

Εκτέλεση Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή  και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη […]
Ιούλιος 24, 2020
1200

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

Εκτέλεση Για το παγωτό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *