Παντζαροκεφτεδάκια με σως γιαούρτι/ταχίνι από το Eat Me

Για τα Παντζαροκεφτεδάκια 
  • Στο μούλτι πολτοποιούμε τα παντζάρια και τοποθετούμε τον πουρέ σε ενα μεγάλο μπολ.
  • Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με λίγο λάδι και αλάτι, σβήνουμε με ένα σφηνάκι μπαλσαμικό ξύδι να καραμελώσουν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Στο μούλτι πολτοποιούμε και τα ρεβύθια με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στον πουρέ παντζαριού.
  • Ανακατεύουμε καλά στο μπολ τα υλικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη βρώμη, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την ρίγανη και αλάτι-πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά,σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να δέσει το μίγμα.
  • Επειτα ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια, αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τα παντζαροκεφτεδάκια.
  • Σερβίρουμε ζεστά μαζί με της σως γιαουρτιού/ταχινιού.
Για την σως γιαούρτι/ταχίνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι στο χέρι και σερβίρουμε σε ένα μπολ.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον Ατμό

Υλικά
  • 500γρ. παντζάρι στον ατμό (1 συσκευασία Χαλβατζή)
  • 200γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 κουτ.της σούπας μπαλσαμικό ξύδι
  • 6 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
  • 20 κουτ.τηχ σούπας βρώμη
  • 1 αυγό
  • 2 χούφτες ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
Για την σως
  • 100γρ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ.της σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ.της σούπας ξύδι μπαλσαμικό
  • 1 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  tip-iconTIP Για να είναι πιο αφράτα, μην τα ζυμώσετε υπερβολικά!