Τα οφέλη του παντζαριού για τα μαλλιά και το δέρμα!

Σύμφωνα με την μυθολογία η θεά Αφροδίτη συνήθιζε να τρώει παντζάρι για να διατηρεί το δέρμα της υγείες και λαμπερό. Καταναλώνοντας αυτό το θαυματουργό λαχανικό εφοδίαζε τον οργανισμό της με θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την αναδόμηση του δέρματος. Το παντζάρι εκτός από τα οφέλη του στο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Ας δούμε αναλυτικά τις ιδιότητές του. • Τα παντζάρια δεδομένου ότι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, ωφελούν το δέρμα και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αποτελεσματικά. Επίσης, λειτουργούν ως αντι-γηραντική ουσία και προλαμβάνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Το λυκοπένιο που βρίσκεται στο χυμό παντζάρι διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει το δέρμα από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου. • Χρησιμοποιώντας το χυμό παντζάρι ως μάσκα μπορούμε να δώσουμε στην επιδερμίδα μας μια ρόδινη απόχρωση. Αναμειγνύουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό καρότου με 1 κουταλιά της σούπας χυμό παντζάρι. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι ταμποναριστά. Αφήσουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνουμε. • Για να κάνουμε το δέρμα μας λαμπερό και λείο, μπορούμε να προσθέσουμε χυμό παντζαριού σε μάσκα αργίλου. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρεθούν κηλίδες και σκοτεινά σημεία, αρκεί η μάσκα να εφαρμόζεται τακτικά για ένα μήνα. • Ο χυμός του παντζαριού περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο και βιταμίνη Β και C. Όλες αυτές οι θρεπτικές ουσίες επιτρέπουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής η οποία προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. • Ο χυμός τους ακόμη βοηθά στην εξάλειψη της φαγούρας στο τριχωτό της κεφαλής και την ξηρότητα. Οι ενζυματικές του ιδιότητες καταστρέφουν τα νεκρά κύτταρα και τις ξηρές συνθήκες του τριχωτού της κεφαλής. Ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και ανακουφίζουν από την ξηρότητα και τη φαγούρα που συνοδεύει την πιτυρίδα και το λιπαρό δέρμα της κεφαλής. Αναμιγνύοντας το χυμό των παντζαριών με ξίδι παίρνουμε μια λοσιόν που καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής από την πιτυρίδα αλλά και από την ψωρίαση. • Τέλος, ο χυμός των παντζαριών μπορεί να αναμιχθεί με χένα ως φυσική χρωστική ουσία για να δώσουμε καστανοκόκκινες αποχρώσεις στα μαλλιά μας, ενώ θα τα κρατήσει υγιή και όμορφα. Εάν θέλετε να αποφύγετε την χένα μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με καθαρό χυμό παντζαριού αραιωμένο με νερό. Έτσι με τελείως φυσικό τρόπο θα δώσετε μια κοκκινωπή απόχρωση στα μαλλιά σας Πηγή κειμένου : www.neasdiatrofis.gr Πηγή Φωτογραφίας: www.sepalika.com