Λουκουμαδάκια Μπακαλιάρου και Σκορδαλιά

pancakes-center
Αφράτα Pancake Παντζαριού
Μάρτιος 14, 2018
kentriki-eikona
Enchiladas Με Λαχανικά από το foodblog Cookandfeed
Μάρτιος 28, 2018

Λουκουμαδάκια Μπακαλιάρου και Σκορδαλιά

loukoumades-mpakaliariou

Αρχικά πρέπει να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο. Αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει 2 μέρες πριν μαγειρέψουμε το ψάρι.

Παίρνουμε τον παστό μπακαλιάρο και τον ξεπλένουμε καλά στη βρύση. Μετά τον βάζουμε σε μια λεκάνη και τον σκεπάζουμε με παγωμένο νερό και φέτες λεμονιού. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Έπειτα τον βγάζουμε, του αλλάζουμε νερό και τον ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες χωρίς λεμόνια αυτή τη φορά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 2 μέρες.

Αφού έχει ξαλμυριστεί το ψάρι το μαδάμε στο μπολ που έχουμε φτιάξει το κουρκούτι. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Για την σκορδαλιά

Kόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βράζουμε για 4 λεπτά. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί. Αφού μαλακώσει το σκόρδο το ρίχνουμε στο κάδο του μπλέντερ μαζί με το στραγγισμένο ψωμί, το χυμό, το αλατοπίπερο, τη σκόνη πουρέ, την πάπρικα και το ξύδι. Το λάδι το ρίχνουμε σταδιακά καθώς χτυπάμε την σκορδαλιά στο μπλέντερ.

Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου σερβίρονται ιδανικά με παντζάρι στον ατμό, πατάτες τηγανιτές και σκορδαλιά.

Στάδια Παρασκεύης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Μάρτιος 13, 2020
1280

Κέικ με Παντζάρι

Εκτέλεση Πολτοποιούμε τα παντζάρια μαζί με την ζάχαρη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατευόυμε με σύρμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το […]
Φεβρουάριος 13, 2020
1200

Κολοκυθόπιτα με φέτα

Εκτέλεση Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο. […]
Φεβρουάριος 7, 2020
kolokithokeftedes-site-2

Κολοκυθοκεφτέδες με μυρωδικά

Εκτέλεση Για τους κολοκυθοκεφτέδες, τρίβουμε πρώτα την κολοκύθα σε μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο,το μαϊντανό, το αυγό και το κεφαλοτύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Λίγη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *