Καλοκαιρινή σαλάτα με Ψητά λαχανικά και καλαμπόκι από την food blogger EatYourselfGreek

1200x675
Σάλτσα ζυμαρικών με παντζάρια
Απρίλιος 27, 2018
tacos-images
Tacos με ψητό μανούρι και καλαμπόκι από την food blogger EatYourselfGreek
Ιούλιος 27, 2018

Καλοκαιρινή σαλάτα με Ψητά λαχανικά και καλαμπόκι από την food blogger EatYourselfGreek

Untitled-1recipe

1. Προετοιμάστε το γκριλ ή ένα σχαροτήγανο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.

2. Αλείψτε τα καλαμπόκια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε αλατοπίπερο. Ψήνουμε τα καλαμπόκια για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις κρυώσουν λίγο, τοποθετήστε το κάθε καλαμπόκι σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε παράλληλα με τον κορμό του για να κρατήσετε μόνο τον καρπό.

3. Αλατίζουμε ελαφρά τις κομμένες μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και αλείφουμε με λάδι.
4. Ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι αν ροδίσουν.

5. Για το ντρέσινγκ, τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί τελείως.

6. Σερβίρουμε όλα τα ψητά λαχανικά, με το καλαμπόκι, τον κομμένο δυόσμο και το ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα.

 

30' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Αύγουστος 6, 2020
beetroot_1200x675

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις […]
Αύγουστος 6, 2020
keftedes-1200X675

Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα

Εκτέλεση Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή  και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη […]
Ιούλιος 24, 2020
1200

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

Εκτέλεση Για το παγωτό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *