Πέννες με κρέμα Κολοκύθας και Τοματίνια

  1. Βάλτε την τριμμένη κολοκύθα σε μία αρκετά μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Ρίξτε το γάλα, προσθέστε μία πρέζα αλάτι και βράστε για 5 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  3. Πολτοποιήστε και περάστε τη σάλτσα από ένα σουρωτήρι.
  4. Μαρινάρετε τα τοματίνια, τα οποία έχετε κόψει σε τέσσερα κομμάτια με τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο βασιλικό.
  5. Βράστε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τα στην κρέμα κολοκύθας.
  6. Αλατίστε και γαρνίρετε με τα ντοματίνια πριν από το σερβίρισμα.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Κολοκύθα στον Ατμό

Υλικά
  • 350 γρ. ζυμαρικά Πέννες
  • 150 γρ. κολοκύθα στον Ατμό, τριμμένη
  • 30 ml πλήρες γάλα
  • 120 γρ. τοματίνια
  • 4 κουταλιές Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 5 φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 1 κ.σ. αποξηραμένου βασιλικού
  • Αλάτι
  tip-iconTIP Ενναλακτικά, θα το προτείναμε και με ζυμαρικά τύπου "Φιογκάκια"