Ψητό καλαμπόκι με πικάντικο βούτυρο τσίλι και φρέσκο λάιμ

  1. Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (για να ανακατεύεται εύκολα).
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 6 υλικά ( το τσίλι, το κύμινο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το νέκταρ αγαύης και το αλάτι) και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (175-205ο C).
  4. Αλείφουμε τα καλαμπόκια με το λάδι ελαιοκράμβης και τα βάζουμε στο γκριλ. Τα γυρίζουμε κάθε λίγα λεπτά, για να μην καούν. Ψήνουμε για 13 λεπτά.
  5. Τοποθετούμε τα καλαμπόκια σε πιατέλα και αλείφουμε το κάθε ένα με το βούτυρο τσίλι. Πασπαλίζουμε από πάνω με κόλιανδρο και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καλαμπόκι ελληνικό

Υλικά
  • 6 καλαμπόκια στον ατμό
  • 1 ράβδος βούτυρο (1/2 φλιτζάνι), αλατισμένο
  • 1 κ.σ. τσίλι , σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο , σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι , σε σκόνη
  • 1 κ.γ. αγαύη
  • 1/2 κ.γ αλάτι .
  • Ηλιέλαιο κατά βούληση
  •  2 κ.σ. κόλιανδρος , χονδροκομμένος, φρέσκος
  • 1 λάιμ, κομμένο σε 6 φέτες
tip-iconTIP Ιδανικό σνάκ για όλες τις ώρες.