Ψητό κοτόπουλο με καλαμπόκι και ρεβίθια

Εκτέλεση
  • Ανακατεύεις το μαλακωμένο βούτυρο με την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Το απλώνεις σε όλο το κοτόπουλο και το τοποθετείς σε ένα μεγάλο ταψί, ξαπλωμένο στο ένα στήθος. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200C.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνεις το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτεις το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Μαγειρεύεις, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε τη Worcestershire, το μηλόξυδο, τη ματζουράνα, το θυμάρι, τη ζάχαρη καρύδας και το ζωμό κι ανακατεύεις. Φέρνεις το μίγμα σε βρασμό και χαμηλωνεις τη φωτιά. Το αφήνεις να σιγοβράσει για 5 λεπτά.  Παίρνεις τα  καλαμπόκια και τα κόβεις σε χοντρές φέτες. Προσθέτεις το καλαμπόκι, τα ρεβύθια και το μίγμα στο ταψί με το κοτόπουλο και ανακατεύεις καλά με το κουτάλι.  
  • Ψήνεις το κοτόπουλο για 20 ‘, μετά το γυρίζεις στο άλλο στήθος, περιχύνεις με το ζουμί από το ταψί και ψήνεις για άλλα 20 ‘. Γυρίζεις το κοτόπουλο με την πλάτη προς τα κάτω, περιχύνεις με το ζουμί και ψήνεις για άλλα 20 ‘. Προσθέτεις το νερό από τα καλαμπόκια, ανακατεύεις καλά και μετά ψήνεις για το τελευταίο 20 ‘. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος θα πρέπει να είναι περίπου 1 ώρα 20 ‘.

ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καλαμπόκι ελληνικό

Yλικά
  • 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, περίπου 1,4 κιλά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καρύδας
  • 250 ml ζωμός κοτόπουλου
  • Μια συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 3 φλιτζάνια ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • 50 gr βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι