Το καλαμπόκι στον ατμό, ότι πρέπει για τη δίαιτά σας

Το καλαμπόκι είναι ένα γευστικό και θρεπτικό λαχανικό που το απολαμβάνουμε συνήθως ψητό αλλά και στις σαλάτες, σε σάλτσες, ακόμη και στην πίτσα. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β, Ε , θειαμίνης και άλλων χρήσιμων στοιχείων για τον ανθρώπινο οργανισμό και τη καλή του λειτουργία. Επιπλέον περιέχει χρήσιμα αντιοξειδωτικά στοιχεία. Το καταναλώνουν όλες οι ηλικίες από τις παιδικές έως τις ώριμες. Πού βοηθά το καλαμπόκι στην διαιτά και πόσες θερμίδες παρέχει; Το καλαμπόκι στον ατμό είναι ένας ολικής αλέσεως καρπός γεμάτος φυτικές ίνες, γι’ αυτό και μπορείτε να το συμπεριλάβετε άφοβα σε μια υγιεινή διατροφή για μια ισορροπημένη δίαιτα. Ο στόχος είναι να πάρετε το μισό από το ποσοστό των σιτηρών σας από μια πηγή ολικής αλέσεως, οπότε αν επιλέξετε το καλαμπόκι, καταναλώστε μισό φλιτζάνι έτσι ώστε να μειωθούν οι θερμίδες. Θερμίδες & θρεπτικά συστατικά Ένα  καλαμπόκι παρέχει: - 77 θερμίδες - 1 γρ. λίπος - 17 γρ. υδατάνθρακες - 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες - 3 γρ. πρωτεΐνες - Βιταμίνη Α - Βιταμίνη Β6 - Βιταμίνη C - Μαγνήσιο - Ψευδάργυρο - Φώσφορο   Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλαμπόκι στον ατμό  μπορεί να περιέχει περισσότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα λαχανικά, αλλά βοηθά στην καλύτερη χώνεψη και λειτουργία του στομάχου, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει. Είναι αμυλούχο λαχανικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπει από μια ισορροπημένη διατροφή. Το καλαμπόκι δεν παχαίνει, αρκεί βέβαια να καταλώνεται με μέτρο και χωρίς την προσθήκη μεγάλης ποσότητας αλατιού ή βουτύρου.