Παντζαρόπιτα με φέτα

Εκτέλεση
  1. Ανοίγουμε την συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια.
  2. Προσθέτουμε όλα τα  υλικά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι, αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με φρυγανιά.
  4. Λαδώνουμε καλά το ταψί μας.
  5. Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο.
  6. Προσθέτουμε το δέυτερο και το λαδώνουμε.
  7. Βάζουμε το 1/4 του μίγματος και συνεχιζουμε με το επόμενο φύλλο. Το λαδώνουμε καλά και επαναλαβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 3 φορές.
  8. Στο τέλος καλύπτουμε με ακόμα δύο φύλλα το οποία λαδώνουμε πολύ καλά.
  9. Προαιρετικά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας σουσάμι στην επιφάνεια.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  • μια συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κούπας καλό σπορέλαιο
  • 1 κούπα φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 250 γρ. μυζήθρα ανάλατη ή ανθότυρο
  • 3/4 από ένα κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι
  • φρυγανιά τριμμένη και βούτυρο για το ταψί