Ατομικές πίτσες με τέσσερα τυριά, παντζάρι και σαλάμι αέρος από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
  2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη ξηρή μαγιά.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με το μείγμα αλευριού.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τις πίτσες:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC .
  2. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 4 μικρές- ατομικές  βάσεις για πίτσα και τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και τον πελτέ ντομάτας και με αυτό αλείφουμε την κάθε πίτσα.
  4. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και το τυρί τσένταρ, στρώνουμε το σαλάμι αέρος και το παντζάρι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο φούρνο.
  5. Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο τις πίτσες, πασπαλίζουμε αμέσως με την τριμμένη φέτα , γαρνίρουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά Για τη ζύμη:
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ.  σκόρδο, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 325 ml νερό, χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πίτσες:  
  •  1 κ.σ. τυρί κρέμα
  •  1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 γρ.τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 20 φέτες σαλάμι αέρος
  • 500 γρ. παντζάρια μαγειρεμένα στον ατμό, κομμένα σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 100 γρ.φέτα κατσικίσια, τριμμένη
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο