cocktail-blog
Ελληνική φρουτοσαλάτα για να δροσίσει το καλοκαίρι σας από τον Αγρόκηπο Χαλβατζή!
Σεπτέμβριος 3, 2019
NON-GMO-CERTIFICATE-1200x480
Τα παντζάρια στον Ατμό «Αγρόκηπος Χαλβατζή» πιστοποιήθηκαν με το σήμα Non – GMO
Οκτώβριος 1, 2019

Τα οφέλη του «Μαγειρεύοντας στον Ατμό»

beets

Η μαγειρική στον ατμό δεν εξασφαλίζει μόνο ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, αλλά και πολύ πιο νόστιμα πιάτα, καθώς οι πρώτες ύλες διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση τους. Ταυτόχρονα , το μαγείρεμα στον ατμό είναι λιγότερο παχυντικό , καθώς στο φαγητό δεν προστίθενται λιπαρές ουσίες , που το «φορτώνουν» με επιπλέον θερμίδες, για αυτό και ενδείκνυται όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Τα οφέλη όμως του μαγειρέματος στον ατμό είναι πολύ περισσότερα

 

 

 

Διατήρηση των θρεπτικών συστατικών

Για να μαγειρευτεί ένα φαγητό στο φούρνο ή την κατσαρόλα απαιτείται αρκετή ώρα και υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα οι τροφές να χάνουν σημαντικό μέρος των θρεπτικών συστατικών τους. Αντιθέτως, η μαγειρική στον ατμό εξασφαλίζει ότι θα διατηρηθούν σε μεγάλο ποσοστό τα θρεπτικά συστατικά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Επίσης, οι τροφές δεν αποβάλλουν όλα τα υγρά τους κατά το μαγείρεμα και έτσι παραμένουν ζουμερές.

 

Γρήγορα και εύκολα

Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια εύκολη και το κυριότερο γρήγορη διαδικασία, αφού χρειάζονται περίπου 5 έως 30 λεπτά μαγειρέματος, ανάλογα με το είδος της τροφής. Επιπλέον, οι τροφές δεν απαιτούν ούτε μεγάλη προετοιμασία, ούτε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ενώ δεν υπάρχει και ο φόβος να καεί το φαγητό.

 

Η γεύση

Τα τρόφιμα που μαγειρεύονται στον ατμό, είναι συνώνυμα με την υγιεινή διατροφή και δεν είναι μόνο πιο θρεπτικά από τα βρασμένα, τα ψημένα ή μαγειρεμένα με άλλο τρόπο, αλλά έχουν και καλύτερη γεύση. Μια τυφλή δοκιμή γεύσης έδειξε ότι οι άνθρωποι προτιμούν το άρωμα, την υφή και τη γεύση των λαχανικών που έχουν μαγειρευτεί στον ατμό σε σχέση με τα βρασμένα λαχανικά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Human Nutrition and Dietetics» τον Φεβρουάριο του 2010.

 

Προκειμένου οι τροφές που καταναλώνετε για να διατηρήσουν όλη την θρεπτική τους αξία και να προσφέρουν περισσότερα στον οργανισμό σας, δοκιμάστε να μαγειρέψετε στον ατμό τα αγαπημένα σας λαχανικά όπως είναι τα παντζάρια,καρότα, καλαμπόκι ή και άλλα τρόφιμα για να  εκμεταλλευτείτε τα οφέλη του υγιεινού αυτού τρόπου μαγειρέματος!

 

 

Πηγές: 

 
Στον ατμό: Η πιο υγιεινή διαδικασία μαγειρέματος τροφίμων!
 
Μαγειρεύοντας στον ατμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερα άρθρα από το blog μας


Ιούνιος 10, 2020
resize

Βιολόγικά παντζάρια Αγρόκηπος Χαλβατζή

Τα παντζάρια είναι ένα λαχανικό με μεγάλη διατροφική αξία , πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και C . Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το κάλιο και ο χαλκός […]
Απρίλιος 30, 2020
1200

Η νέα σοδειά παντζάρι είναι ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ έτοιμη!

  Την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινάμε την συλλογή του όπως κάθε Μάιο. Eίναι μέρες χαράς και ελπίδας για τη νέα συγκομιδή. Mια παράγωγη που στις μέρες μας έχει μεγαλύτερη αξία από ποτέ. Ένα μήνυμα ελπίδας ότι συνεχίζουμε την κανονικότητα στις ζωές […]
Απρίλιος 30, 2020
resize

Γιατι η φρουτοσαλάτα είναι το καλύτερο σνακ για την καθημερινή σας διατροφή.

Ακόμα και όσοι αντιμετωπίζετε τα φρούτα, με μετριοπάθεια και δισταγμό, δεν θα μπορούσατε ποτέ να πείτε όχι σε μια φρέσκια, δροσερή και πολύχρωμη φρουτοσαλάτα! Η πλούσια γεύση τους, τα μεθυστικά τους αρώματα, η βελουδένια τους υφή, η τεράστια ποικιλία συνδυασμών […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *