Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

2
Παντζαρόπιτα με φέτα
Ιούλιος 2, 2020
keftedes-1200X675
Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα
Αύγουστος 6, 2020

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

1200

Εκτέλεση

Για το παγωτό:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο φούρνο.
  2. Ψήσε για 1 ώρα και άφησε τα να κρυώσουν. Κόψε στα 4 τα παντζάρια και πέρασε τα από το μπλέντερ. Αφαίρεσε το 1¼ μιας κούπας και άφησε το στην άκρη.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε τους κρόκους.
  4. Σε ένα τηγάνι βάλε τις 3 κούπες κρέμας, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια. Στο τέλος πρόσθεσε και τη 1 και ¼ κούπα από τον πουρέ παντζαριών που είχες κρατήσει στην άκρη. Σε μέτρια θερμοκρασία ανακάτευε τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Βγάλε το τηγάνι και πρόσθεσε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα. Ξαναβάλε το τηγάνι στη θερμοκρασία για 3-4 λεπτά και ανακάτευε συνέχεια. Στο τέλος πρόσθεσε τη μια κούπα κρέμας και ανακάτεψε καλά. Βάλε το υλικό σε ένα μεταλλικό σκεύος για την κατάψυξη και άφησε το για μια νύχτα να παγώσει.Για το topping:
  5. Άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι ανακάτεψε τις ζάχαρες, το βούτυρο και μισή κούπα νερό μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξε τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους και ρίξε το υλικό στο ταψί. Ψήσε για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Μόλις κρυώσει πέρασε το από το μπλέντερ.

30 ' λεπτά


χρόνος παρασκευής

Μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Αύγουστος 6, 2020
beetroot_1200x675

Αραβική Πίτα με Χοιρινό Ψαρονέφρι και Χούμους Παντζαριού

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη πάπρικα και λίγο κουρκουμά σε σκόνη. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές του για λίγα λεπτά και μόλις […]
Αύγουστος 6, 2020
keftedes-1200X675

Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα

Εκτέλεση Ανοίγεται την συσκευασία καλαμπόκι στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή  και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Λιώνετε ελαφρά το μισό καλαμπόκι με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη […]
Ιούλιος 24, 2020
1200

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

Εκτέλεση Για το παγωτό: Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *