Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

2
Παντζαρόπιτα με φέτα
Ιούλιος 2, 2020
keftedes-1200X675
Καλαμποκοκεφτέδες με σαλάτα
Αύγουστος 6, 2020

Σπιτικό παγωτό από Παντζάρι

1200

Εκτέλεση

Για το παγωτό:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 20ο°C. Άνοιξε την συσκευασία με τα παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή. Βάλε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και νερό μέχρι τη μέση των παντζαριών. Σκέπασε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλε το στο φούρνο.
  2. Ψήσε για 1 ώρα και άφησε τα να κρυώσουν. Κόψε στα 4 τα παντζάρια και πέρασε τα από το μπλέντερ. Αφαίρεσε το 1¼ μιας κούπας και άφησε το στην άκρη.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε τους κρόκους.
  4. Σε ένα τηγάνι βάλε τις 3 κούπες κρέμας, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια. Στο τέλος πρόσθεσε και τη 1 και ¼ κούπα από τον πουρέ παντζαριών που είχες κρατήσει στην άκρη. Σε μέτρια θερμοκρασία ανακάτευε τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Βγάλε το τηγάνι και πρόσθεσε σταδιακά την υπόλοιπη κρέμα. Ξαναβάλε το τηγάνι στη θερμοκρασία για 3-4 λεπτά και ανακάτευε συνέχεια. Στο τέλος πρόσθεσε τη μια κούπα κρέμας και ανακάτεψε καλά. Βάλε το υλικό σε ένα μεταλλικό σκεύος για την κατάψυξη και άφησε το για μια νύχτα να παγώσει.Για το topping:
  5. Άπλωσε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι ανακάτεψε τις ζάχαρες, το βούτυρο και μισή κούπα νερό μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξε τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους και ρίξε το υλικό στο ταψί. Ψήσε για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Μόλις κρυώσει πέρασε το από το μπλέντερ.

30 ' λεπτά


χρόνος παρασκευής

Μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Νοέμβριος 26, 2020
1200x675

Ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία με τα Ρεβίθια στον ατμό Αγρόκηπο Χαλβατζή και τα μεταφέρεις  σε ένα μπολ. Τα ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά. Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ. […]
Νοέμβριος 16, 2020
1200

Στριφτή Σιροπιαστή Κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση Αφήνουμε το φύλλο κρούστας, μέσα στην συσκευασία του,  εκτός ψυγείο για 2 ώρες ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Ανοίγουμε τη συσκευασία κολοκύθα στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και την ψιλοκόβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε […]
Νοέμβριος 13, 2020
1200

Τσιπς από παντζάρια

Εκτέλεση Ανοίγεις τη συσκευασία αγρόκηπος Χαλβατζή παντζάρια στο ατμό. Κόβεις σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο Προθερμαίνεις τον φούρνο σε αέρα στους 170 Αν δεν έχεις ψεκαστήρα λαδιού θα τα τοποθετήσεις σε ένα μεγάλο μπολ, θα προσθέσεις ελαιόλαδο και θα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *