Ριζότο κολοκύθας με σαφράν

1200x675
Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα
Δεκέμβριος 2, 2019

Ριζότο κολοκύθας με σαφράν

1200x675_1

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτία.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μετά στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το σαφράν.Ζεσταίνουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το κρατάμε στην ακρή διατηρώντας το ζεστό
  • Σε μέτρια φωτία, προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το 1/3 του ζωμού και ανακατεύουμε μεχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό.  Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να πίει τα υγρά.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό και νερό εναλλάξ, αφήνοντας το ρύζι να πιει τα υγρά στο ενδιαμεσο.
  • Μαγειρέυουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και προσθέτουμε το βουτυρό
  • Προσθέτουμε στο τέλος την κολοκύθα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε και σκορπίζουμε από επάνω λίγη παρμεζάνα.

30' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Ιανουάριος 3, 2020
1200x675_1

Ριζότο κολοκύθας με σαφράν

Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Μετά στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το σαφράν.Ζεσταίνουμε το […]
Δεκέμβριος 2, 2019
1200x675

Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

Εκτέλεση Αφού πλύνουμε και χοντροκόψουμε τα σαλατικά  μας, τα βάζουμε μαζί με τα παντζάρια σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και το πορτοκάλι, το χωρίζουμε σε φέτες και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα […]
Νοέμβριος 21, 2019
1200x675

Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο  και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *