Πρωινό με παντζάρι και αυγά

6
Δροσερή σαλάτα καλαμποκίου με ντοματίνια και dressing γιαουρτιού
Αύγουστος 5, 2019
1200_2
Κεικ ρολό με κολοκύθα
Οκτώβριος 22, 2019

Πρωινό με παντζάρι και αυγά

2

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230° C και βάλτε τη σχάρα στη μέση. Βάλτε το ελαιόλαδο με το μπέικον (αν το χρησιμοποιείτε) σε μεγάλο τηγάνι ή πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρετε στο φούρνο για 5 λεπτά περίπου, μέχρι το λάδι να κάψει και το σκεύος να ζεσταθεί καλά.

     

  2. Ανοίξτε την συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και σε μια μεγάλη γαβάθα βάλτε τα παντζάρια, τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλτε αλάτι, μπόλικο πιπέρι και ανακατέψτε. Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα στο καυτό τηγάνι ή πυρίμαχο ταψί και ψήστε 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ξεροψηθούν λίγο στις άκρες.

     

  3. Βγάλτε από τον φούρνο, ανακατέψτε καλά και ψήστε άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι τα παντζάρια, οι πατάτες και τα καρότα να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε από τον φούρνο και σχηματίστε στα λαχανικά 4 λακούβες. Σε κάθε μία σπάστε μέσα από 1 αβγό. Βάλτε στο φούρνο να ψηθούν τα αβγά όσο θέλετε.

     

  4. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό, αν θέλετε.

35' λεπτά


χρόνος παρασκευής

για αρχάριους


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Νοέμβριος 14, 2019
5

Σαλάτα με φακόρυζο και μυρωδικά

Εκτέλεση Ανοίγετε την συσκευασία με το φακόρυζο και θα προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το Dressing και ανακατέψτε. Μετά είστε έτοιμη για σερβιρισμά!
Νοέμβριος 14, 2019
4

Συνοδευτική σαλάτα με ρεβίθια και φέτα

Εκτέλεση   Αρχικά κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ανακατεύεται και τα 3 υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Ρίχνω στο μπωλ το χυμό λεμόνι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και […]
Νοέμβριος 14, 2019
6

Σαλάτα με καρότο, πορτοκάλι και αβοκάντο

Εκτέλεση Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη βινεγκρέτ. Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά. Τοποθετείτε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *