Πουτίγκα Καλαμποκιού από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

  1. Τοποθετούμε το κάθε καλαμπόκι σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε παράλληλα με τον κορμό του για να κρατήσουμε μόνο τον καρπό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και αλείφουμε 6 πυρίμαχα μπολάκια με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,το αλάτι και την πάπρικα.
  3. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Στο μπολ με τα αβγά, προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το καλαμπόκι , το πιπέρι, το μπέικον, το ½ τυρί cheddar (50 γρ.) και ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ροδίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια.
  7. Αφαιρούμε τις πουτίγκες από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 5-10 λεπτά .
  ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καλαμπόκι ελληνικό

Υλικά
  • 4 καλαμπόκια (800 γρ.) στον Ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή"
  •  ελαιόλαδο, για άλειμμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • 4 αβγά
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος (35%)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο
  • 100 γρ. τυρί cheddar
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
  tip-iconTIP Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και καρπούς καλαμποκιού και σερβίρουμε.