Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

1200x675
Σαλάτα Φακόρυζο
Νοέμβριος 14, 2019
1200x675
Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα
Δεκέμβριος 2, 2019

Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

1200x675

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση

  1. Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο  και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
  3. Ψιλοκόψτε την πιπερίτσα σε ροδέλες και ανακατέψτε την με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
  4. Ανακατέψτε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
  5. Κόψτε το κρέας σε τέσσερα κομμάτια και αλατίστε το καλά
  6. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
  7. Ψήστε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μεταφέρτε το σε μια επιφάνεια κοπής, αφήστε το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κόψτε το σε λεπτές φέτες.
  8. Μοιράστε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθετήστε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
  9. Ραντίστε το κάθε πιάτο με το μείγμα πιπερίτσας και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

50' λεπτά


χρόνος παρασκευής

Μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Ιούλιος 2, 2020
15409-[Converted]2

Παντζαρόπιτα με φέτα

Εκτέλεση Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το baking,το γιαούρτι,το σπορέλαιο και τα αβγά. Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα. Ανοίγουμε την συσκευασία παντζάρια στον ατμό Αγρόκηπος Χαλβατζή και κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά να ενωθούν. […]
Ιούνιος 17, 2020
resize2

Σαλάτα με καρότο, κάσιους και σταφίδες

Εκτέλεση Παίρνουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Προσθέτουμε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.  
Μάιος 27, 2020
1200

Smoothie με γιαούρτι, παντζάρια και κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα παντζάρια και την μπανάνα  με το γάλα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντερ, τα παγωμένα κόκκινα φρούτα, την κανέλα και το χυμό του μοσχολέμονου, χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *