Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

1200x675
Σαλάτα Φακόρυζο
Νοέμβριος 14, 2019
1200x675
Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα
Δεκέμβριος 2, 2019

Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

1200x675

ΟΔΗΓΙΕΣ

Εκτέλεση

  1. Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο  και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση του ψησίματος.
  3. Ψιλοκόψτε την πιπερίτσα σε ροδέλες και ανακατέψτε την με το ξύδι, το μέλι, αλάτι και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μπολ.
  4. Ανακατέψτε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές λάδι, αλάτι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μπολ.
  5. Κόψτε το κρέας σε τέσσερα κομμάτια και αλατίστε το καλά
  6. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά.
  7. Ψήστε το κρέας για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μεταφέρτε το σε μια επιφάνεια κοπής, αφήστε το για πέντε λεπτά να “σταθεί” και έπειτα κόψτε το σε λεπτές φέτες.
  8. Μοιράστε το μείγμα με το ταχίνι στα πιάτα, τοποθετήστε από πάνω τα ψητά παντζάρια και μαζί το κρέας.
  9. Ραντίστε το κάθε πιάτο με το μείγμα πιπερίτσας και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

50' λεπτά


χρόνος παρασκευής

Μέτριο


βαθμός δυσκολίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περισσότερες συνταγές με αυτό το υλικό


Δεκέμβριος 2, 2019
1200x675

Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

Εκτέλεση Αφού πλύνουμε και χοντροκόψουμε τα σαλατικά  μας, τα βάζουμε μαζί με τα παντζάρια σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε και το πορτοκάλι, το χωρίζουμε σε φέτες και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα […]
Νοέμβριος 21, 2019
1200x675

Μοσχάρι με παντζάρι και ταχίνι

ΟΔΗΓΙΕΣ Εκτέλεση Προθέρμενετε το φούρνο στους 230ο  και ανακατεύετε τα παντζάρια με μία κουταλιά λάδι και αλάτι σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 50’ , γυρίζοντάς τα πλευρά στη μέση […]
Νοέμβριος 14, 2019
1200x675

Σαλάτα Φακόρυζο

Εκτέλεση Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Ρίχνετε το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το ρύζι, την δάφνη και αλάτι. Προσθέτετε 1 1/2 κούπα νερό και χαμηλώνετε την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με * Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *