Κέικ καρότο με σταφίδες

Τρίβουμε καρότα για 3 γεμάτα φλιτζάνια τσαγιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλέυρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη & το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά & τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρότα, το σπορέλαιο, τις σταφίδες & το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι & τα ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Καρότο ελληνικό

Υλικά
  • 3 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένο καρότο ''Αγρόκηπος Χαλβατζή''
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 4 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 3/4 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
tip-iconTIP Κάνε τέλειοι προβληματική νέο αν, υόρκη άπειρα αντιλήφθηκαν αν λες.