Δροσερή Σαλάτα με φακές και παντζάρι από την food blogger EatYourselfGreek

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Βράζουμε τις φακές με λίγο αλάτι, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Κόβουμε το παντζάρι σε ροδέλες και το μισό το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις φακές, τον μαϊντανό, το κομμένο σε κυβάκια παντζάρι και προσθέτουμε λάδι, ξίδι και αλατοπίπερο ανάλογα με την γεύση μας.
  4. Στήνουμε στο πιάτο πρώτα τις ροδέλες παντζαριού και έπειτα μια-δυο κουταλιές από την αναμεμειγμένη σαλάτα.
  5. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.
ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ

Παντζάρι στον ατμό

Υλικά
  • 1 συσκευασία παντζάρι στον ατμό "Αγρόκηπος Χαλβατζή
  • 250 γρ φακές
  • 100 γρ φέτα
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  •  Λάδι
  • μπαλσάμικο ξίδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι